Rezolvare – Fatal error: Call to undefined function mb_strlen()

Am intalnit eroarea “Fatal error: Call to undefined function mb_strlen()” la inceputul blogului pe care l-am facut cu ajutorul wordpress-ului, fiind cauzata de tema pe care o instalasem…Nefiind specialist sau vreun atotstiutor intr-ale PHP-ului, m-am pus pe documentat. Am cautat zile la rand, am citit tot felul de chestii, dar nu am reusit sa rezolv problema. Gasisem ceva pe niste site-uri straine care dadeau explicatii despre codex-uri si alte chestii de genul asta, bineinteles ca eu habar nu aveam ce vroiau oamenii aceia sa spuna..

Intr-un final am descoperit singur o rezolvare simpla, pe intelesul tuturor, pe care am sa o explic aici, pentru cei ce se vor mai lovi de asa ceva :

Citeste -  Eu despre ce scriu astazi pe blog..??

Eroare arata ca in imaginea de mai sus.

Primul lucru ce trebuie facut : mergem in CPanel ( sub forma: www.numesite.ro/cpanel) si ne autentificam cu user-ul si parola pe care le avem de la firma de hosting. Dupa logare, ajungem in interfata CPanel si cautam meniul “Software and Services”, de unde selectam “Select PHP Version” :

imagine 2

 

 

 

 

In urmatoarea fereastra cautam optiunea “mbstring” , pe care o bifam pentru a o activa si apoi alegem Save pentru a salva modificarea facuta:

imagine 4

 

 

 

 

Asta este tot ce trebuie facut, in varianta cea mai simpla, fara prea multe batai de cap !

This article has 2 comments

 1. Catalin Reply

  Salut,

  Rezolvarea ta pare si este mega simpla. Pentru mine devine complicat atunci cand observ ca nu am optiunea de “Select PHP Version” in categoria “Software and Services”. Si de aici stiu ca mai e doar un pas. Ei bine, nu am cum sa-l fac. Pentru nefericitul de mine, ce rezolvare exista?

  Guest
  • mirel
   mirel Reply

   Salut,
   Stai linistit ca exista rezolvare…poti sa incerci, pe alta cale, sa faci ceea ce am explicat eu in articol, adica : Home >> Software and Service >> PHP Configuration. Daca nu poti modifica nimic nici de acolo, cred ca singura si cea mai buna solutie este sa iei legatura cu cei ce iti ofera hosting-ul si care ti-au dat contul de cPanel, pentru ca ei sunt administratori si doar ei pot activa sau dezactiva functii ale cPanel-ului sau versiuni ale PHP-ului..Fiecare astfel de administrator isi configureaza cPanel-ul cum crede de cuviinta…

   Administrator

Adauga comentariu