Plata taxa pod Fetesti (A2) prin SMS sau peco vs. Prostia soferilor

In urma cu cateva zile, cu ocazia trecerii prin statia de taxare Fetesti de pe Autostrada soarelui, am ramas uimit sa vad cum aproape toti soferii se imbulzeau doar pe banda nr 1, acolo unde se plateste taxa de pod doar cash, in timp ce pe benzile nr. 2 si 3, cele marcate cu "e-tarif"(cele pentru care se face plata prin sms sau la benzinarii), treceau doar cateva masini pe minut…

Dupa ani de zile de stat la cozi de kilometri pentru a plati trecerea peste podul de la Fetesti, cand in sfarsit exista o alternativa buna de a scapa de acele cozi, soferii prefera sa plateasca tot cu cash, in loc sa trimita sms sau sa achite suma la orice benzinarie.

Pana mai ieri, statul, guvernul era vinovat pentru timpul pierdut de soferii care ajungeau in statia de taxare de pe autostrada A2…dar acum oare a cui o mai fi vina pentru prostia soferilor care dorm cu telefonul in mana? Probabil ieseau bani mai frumosi daca se taxa prostia soferilor in locul taxei de pod…fara nicio jignire, dar totusi, mi se pare absurd sa stai jumatate de ora sa platesti ceva, cand poti sa treci linistit si sa platesti cand ajungi la destinatie sau acasa, printr un simplu sms. Pentru cei care inca nu au aflat sau nu stiu, incepand cu 30.04.2015 plata tarifului de trecere a podului peste Dunare de la Fetesti se face fie prin metoda clasica, adica plata cu cash, fie la benzinariile OMV PETROM, ROMPETROL, MOL sau prin SMS la numarul 7577.

Citeste -  MITURI si FAPTE despre exercitiile fizice...

Cea mai simpla metoda este SMS-ul, prin care se poate face plata numai pentru o singura trecere. Plata se poate face inainte sau dupa trecerea pe pod, pana la ora 24 a zilei urmatoare trecerii. Sunt doi pasi prin care se poate face plata, adica prin trimiterea a doua sms-uri:

– primul sms trimis la 7577 trebuie sa contina numarul de inmatriculare al autoturismului + categoria acestuia (in tabelul de mai jos gasiti cele 4 categorii de autovehicule) SMS exemplu : B54AJV 1.

– al II lea sms consta in confirmarea platii, prin trimiterea raspunsului DA, tot la numarul 7577.

tabel categorii autovehicule taxa pod Fetesti

Adauga comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.